Модерни гелове печелят войната с хлебарките

За  все по-ширещата се напаст – хлебарките, специалистите твърдят, че те имат изключително голяма приспособимост, на което се дължи фактът, че са просъществували над 320 милиона години. Известни са над 4000 вида, повечето от които живеят извън населените места. По-малко от 1% съжителстват с хората определено като техен много противен дразнител.

Женските снасят яйцата си в групи (в яйчна капсула), покрити от защитна покривка. Те или я носят със себе си до момента, в който малките са готови да се излюпят, или я оставят на подходящо място в близост до храна и влага, изяснява експертната литература. Хранят се с всякакви видове продукти, с отпадъци от храна и с фекалии.

Те връщат част от погълнатото и смляно върху хранителните източници и допълнително ги замърсяват. Често пълзят в канали и отходни места, замърсяват тялото си с различни патогенни за хората микроорганизми (причинители на полиомиелит, дизентерия, коремен тиф, инфекциозен хепатит и др.) и стават техни преносители. Затова са и постоянните битки срещу неприятните насекоми.

Днес геловете-отрови изместват старите аерозоли, които, да, имат сравнително добро проникващо действие, но са без дълъг остатъчен ефект – унищожават само възрастните екземпляри, оказали се в контакт с отровния облак, но не могат да поразят яйцата или скритите в дълбочина насекоми. Докато при ползване на гел старите хлебарки измират, а новоизлюпените, защото са канибали, изяждат техните трупове и така се получава силен „домино ефект”.

hlebomor

Особено ефективно средство за масово поразяване на хлебарки са формулите на новите продукти с гел „Хлебомор Е”. Можете да го намерите в строителните супермаркети, в хуманитарни и ветеринарни аптеки, както и на сайта на производителя www.SkPH.eu , телефони 0800 1 88 11 и 032 34 95.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top